Hoito-ohjeet

Rakastamme kauniita kankaita ja neuloksia, jotka ovat miellyttäviä iholla ja tuovat pukeutumisen iloa. Toivottavasti näiden hoito-ohjeiden avulla saat viettää monta laadukasta vuotta tuotteemme parissa. Mikäli epäröit jonkin tuotteen oikeaa hoitoa, olethan meihin yhteydessä ja neuvomme parhaamme mukaan: store@uhanadesign.com

Valitse villalle, silkille ja muille hienopesua vaativille materiaaleille niille suunniteltu hellävaraisempi pesuaine, joka ei sisällä valkaisuaineita ja entsyymejä. Silkkiä ja villaa sisältäviä vaatteita ei tule liottaa pitkään vedessä. Suositeltua pesulämpötilaa tulee noudattaa. Ennen pesua kannattaa vetoketjut ja napit sulkea, nauhat solmia sekä tarkistaa, ettei taskuihin ole jäänyt mitään ylimääräistä. Kuivata luonnonkuituiset vaatteet aina sisällä, suojassa värejä haalistavalta auringonvalolta.

Seetripuun palat suojaavat villaa ja silkkiä tuhohyönteisiltä, sekä raikastavat säilytystilan ja vaatteesi luonnonmukaisesti.

 

Merinovilla | Villa hylkii luonnostaan likaa ja bakteereita, ja pelkkä tuuletus usein riittääkin hoidoksi. Vesipesun tarpeessa oleva villa vaatii hellävaraisen 30 asteen villapesun ja kuivauksen tasossa. Pehmeälle villalle on ominaista kerätä pientä nukkaa, mutta se on helposti poistettavissa käsin tai villatuotteiden parhailla ystävillä, kashmirkammalla ja nukkaleikkurilla. Säilytä villatuotteet mielellään viikattuina ja suojassa hyönteisiltä.

Silkki | Tämä ylellisen pehmeä ja hengittävä materiaali on lämmönsiirtokykynsä ansiosta viileä kesällä ja lämmin talvella. Monestikin pelkkä tuuletus riittää, jos vaatteessa ei ole näkyviä likatahroja tai erittäin voimakasta hajua. Tuotteet kaipaavat kuitenkin säännöllisen pesun, jos ne ovat käytössä paljon. Tarvittaessa suosittelemme pesukoneen käsinpesu-ohjelmaa tai hellävaraista käsinpesua. Kuivaus henkarissa, silitys kosteana mieluiten vaatehöyrystimellä tai raudalla yhdellä pisteellä.

Puuvillasekoitteet ja puuvilla | Collegetuotteet suosittelemme pesemään 30 asteen hienopesuohjelmalla nurinpäin (kutistumisvara max.5%) ja muotoilemaan kosteana. Silitä puuvillatuotteet maksimissaan kahdella pisteellä ja mieluiten nurjalta puolelta. Valitse kuosillisille tuotteille nestemäinen värilliselle pyykille tarkoitettu pesuaine. Puuvilla-polyamidi sekoitteet (Devoré) suosittelemme pesemään koneen käsinpesu-ohjelmalla. Silitys yhdellä pisteellä. 100% puuvillatuotteet suosittelemme pesemään 60 asteessa (kutistumisvara max.6%). Muotoile tuote kosteana. Silitys kolmella pisteellä.

Triasetaatti ja triasetaattisekoitteet | Triasetaatti (Soalon™) on muuntokuitu, jonka raaka-aineena käytetään puhdasta selluloosaa. Japanissa valmistetut kankaat ovat 100% triasetaattia tai triasetaatin ja polyesterin sekoitteita. Niissä yhdistyy miellyttävä silkkimäinen tuntu, kestävyys ja helppohoitoisuus. Suosittelemme Sleek- tuotteille 40 asteen hienopesua ja silitystä kahdella pisteellä, muille triasetaateille 30 asteen hienopesua ja silitystä yhdellä pisteellä.

Lyocell, Tencel™ | Selluloosasta vastuullisesti valmistettu lyocell (Tencel™) on lempeä valinta niin sinulle kuin ympäristölle. Materiaalina lyocell on silkkimäisen pehmeää, kestävää ja helppohoitoista. Lyocell-tuotteet lämmittävät sinua kylmällä ja hengittävät lämpimällä. Tencel tuotteille sopii 40 asteen ja Lyocell tuotteille 30 asteen hienopesu nurinpäin. Suosi tuuletusta ulkoilmassa, varjoisassa paikassa, jotta suora auringonpaiste ei haalista värejä. Silitys nurjalta puolelta yhdellä pisteellä.

Kupro | Kupro on materiaalina silkkimäisen pehmeä, eikä se juurikaan sähköisty. Kupro tuotteet suosittelemme pesemään 30 asteen hienopesulla nurinpäin (kutistumisvara 5%). Ensisijaisesti suosittelemme tuuletusta ulkoilmassa, varjoisassa paikassa jotta suora auringonpaiste ei haalista värejä. Silitys nurjalta puolelta yhdellä pisteellä.

Kierrätysvilla | Villa hylkii luonnostaan likaa ja bakteereita, ja pelkkä tuuletus usein riittääkin hoidoksi. Villakangastakkia voit huoltaa myös takkiharjalla, joka puhdistaa kuitua ja palauttaa takin pinnan uudenveroiseksi. Takkiharjalla saat irroitettua myös pienimmät tahrat. Tarvittaessa vie takki pesulaan, ammattilaisten hellään huomaan. Ethän vesipese tuotetta.

Mohair-sekoite | Mohairkuitu on herkästi kuluva, siksi neuletta kannattaa pestä todella harvoin sekä harjata karkealla nukkakivellä tai mohairharjalla maltillisesti. Pyri poistamaan tarhat paikallisesti marseille- tai sappisaippualla. Pesua tarvittaessa pese tuote villapesuohjelmalla ja kuivaa tasossa.

Sterling-hopea ja nikkelivapaa korumetalli | Hopean ja korumetallien tummuminen ajan myötä on luonnollista. Voit ehkäistä tummumista säilyttämällä korut omissa pakkauksissaan tai esimerkiksi Minigrip -pussissa, erillään muista koruista. Hopea -ja metalliosia voit kirkastaa ja hoitaa hopeakoruille erikseen kehitetyillä puhdistusliinoilla tai -nesteillä.

Koivuvaneri, silkkikivet, keramiikka, lasi | Koruissa metalleihin on yhdistetty erilaisia Suomessa valmistettuja materiaaleja, jotka kaipaavat säilyäkseen hellää käsittelyä. Pyri säilyttämään korut omassa pakkauksessaan tai suojaamaan ne muulla tavalla lialta, kosteudelta ja kulumiselta. Vältä korujen joutumista kontaktiin kosmetiikan tai muiden kemikaalien kanssa. Jos materiaaleihin on kerääntynyt ajan myötä likaa ja rasvaa, voi kovia pintoja puhdistaa kostealla liinalla tai pyyhekumilla varovasti pyyhkien. Vaativammat tahrat voi puhdista käsin veden ja miedon saippuan avulla, välttäen kovaa hankausta.