Hoito-ohjeet

Rakastamme laadukkaita kankaita ja neuloksia, jotka ovat miellyttäviä iholla ja tuovat pukeutumisen iloa. Toivottavasti näiden hoito-ohjeiden avulla saat viettää monta vuotta tuotteemme parissa. Mikäli epäröit jonkin tuotteen oikeaa hoitoa, olethan meihin yhteydessä ja neuvomme parhaamme mukaan: store@uhanadesign.com

Valitse villalle, silkille ja muille hienopesua vaativille materiaaleille niille suunniteltu hellävaraisempi pesuaine, joka ei sisällä valkaisuaineita ja entsyymejä. Silkkiä ja villaa sisältäviä vaatteita ei tule liottaa pitkään vedessä. Suositeltua pesulämpötilaa tulee noudattaa. Ennen pesua kannattaa vetoketjut ja napit sulkea, nauhat solmia sekä tarkistaa, ettei taskuihin ole jäänyt mitään ylimääräistä. Kuivata luonnonkuituiset vaatteet aina sisällä, suojassa värejä haalistavalta auringonvalolta.

Seetripuun palat suojaavat villaa ja silkkiä tuhohyönteisiltä, sekä raikastavat säilytystilan ja vaatteesi luonnonmukaisesti.

 

Silkki | Tämä ylellisen pehmeä ja hengittävä materiaali on lämmönsiirtokykynsä ansiosta viileä kesällä ja lämmin talvella. Monesti pelkkä tuuletus riittää, jos vaatteessa ei ole näkyviä likatahroja tai erittäin voimakasta hajua. Tuotteet kaipaavat kuitenkin säännöllisen pesun, jos ne ovat käytössä paljon. Tarvittaessa suosittelemme pesukoneen 30 asteen käsinpesu-ohjelmaa tai hellävaraista käsinpesua. Kuivaa tuote henkarissa ja silitä kosteana mieluiten vaatehöyrystimellä tai raudalla yhdellä pisteellä.

Devoré | Viskoosi-polyamidi sekoitteet (Devoré) vaativat hellävaraista huoltoa. Pelkkä tuuletus riittää, jos vaatteessa ei ole näkyviä likatahroja tai erittäin voimakasta hajua. Tuotteet kaipaavat kuitenkin säännöllisen pesun, jos ne ovat käytössä paljon. Tarvittaessa suosittelemme pesukoneen 30 asteen käsinpesuohjelmaa tai hellävaraista käsinpesua. Kuivaa tuote henkarissa ja silitä kosteana mieluiten vaatehöyrystimellä tai raudalla yhdellä pisteellä.

Lyocell, Tencel™ | Selluloosasta vastuullisesti valmistettu lyocell (Tencel™) on lempeä valinta niin sinulle kuin ympäristölle. Materiaalina lyocell on silkkimäisen pehmeää, kestävää ja helppohoitoista. Lyocell-tuotteet lämmittävät sinua kylmällä ja hengittävät lämpimällä. Pese tencel -tuotteet 40 asteen ja lyocell -tuotteet 30 asteen hienopesuohjelmalla nurinpäin. Tuotteita ei tule liottaa. Muotoile tuote varovasti kosteana. Suosi tuuletusta ja kuivausta ulkoilmassa, varjoisassa paikassa, jotta suora auringonpaiste ei haalista värejä. Silitä tuotteet nurjalta puolelta yhdellä pisteellä.

Viskoosi | Viskoosi on selluloosasta tehty muuntokuitu, joka on lyocellin tavoin kestävä ja helppohoitoinen. Viskoosi-tuotteet suosittelemme pesemään 30 asteen hienopesuohjelmalla nurinpäin käännettynä, käyttäen hienopesuainetta. Silitä tuotteet nurjalta puolelta yhdellä pisteellä. Lyocellin tavoin viskoosi-tuotteita ei tule liottaa ja ne on hyvä muotoilla varovasti kosteana. Pesun jälkeen viskoosi voi tuntua kovalta, mutta silitys tai höyrytys palauttaa kankaalle ominaisen pehmeyden sekä palauttaa tuotteen alkuperäisiin mittoihinsa.

Viskoosi, ECOVERO™| Ecovero™ viskoosi on ympäristöystävällisempi vaihtoehto, jonka raaka-aineena on käytetty FSC -sertifioitua puuta. Ecovero™ viskoosi -tuotteet suosittelemme pesemään 30 asteen hienopesuohjelmalla nurinpäin käännettynä, käyttäen hienopesuainetta. Silitä tuotteet nurjalta puolelta yhdellä pisteellä. Viskoosi-tuotteita ei tule liottaa ja ne on hyvä muotoilla varovasti kosteana. Pesun jälkeen viskoosi voi tuntua kovalta, mutta silitys tai höyrytys palauttaa kankaalle ominaisen pehmeyden sekä palauttaa tuotteen alkuperäisiin mittoihinsa.

Puuvilla | 100% puuvilla-tuotteet suosittelemme pesemään 30 tai 40 asteessa, tuotekohtaisen pesuohjeen mukaan, nurinpäin käännettynä. Muotoile tuote kosteana ja brodeeratuissa tuotteissa suorista myös brodeerauksia hellävaraisesti heti pesun jälkeen, jotta ne eivät vedä kangasta kasaan. Silitä yhdellä pisteellä, printatut ja brodeeratut tuotteet suosittelemme silittämään nurinpäin käännettynä.

Kupro | Kupro on materiaalina silkkimäisen pehmeä, eikä se juurikaan sähköisty. Kupro-tuotteet suosittelemme pesemään 30 asteen hienopesulla nurinpäin. Ensisijaisesti suosittelemme tuuletusta ulkoilmassa, varjoisassa paikassa, jotta suora auringonpaiste ei haalista värejä. Silitä tuote nurjalta puolelta yhdellä pisteellä.

Triasetaatti | Triasetaatti (Soalon™) on muuntokuitu, jonka raaka-aineena käytetään puhdasta selluloosaa. Japanissa valmistetut kankaat ovat 100% triasetaattia tai triasetaatin ja polyesterin sekoitteita. Niissä yhdistyy miellyttävä silkkimäinen tuntu, kestävyys ja helppohoitoisuus. Suosittelemme tuotteille 30 asteen hienopesua ja silitystä yhdellä pisteellä.

Merinovilla | Villa hylkii luonnostaan likaa ja bakteereita, ja pelkkä tuuletus riittääkin usein hoidoksi. Vesipesun tarpeessa oleva villa vaatii hellävaraisen 30 asteen villapesun villapesuaineella ja kuivauksen tasossa venymisen ehkäisemiseksi. Pehmeälle villalle on ominaista kerätä pientä nukkaa, mutta se on helposti poistettavissa käsin tai villa-tuotteille sopivalla nukkaleikkurilla tai kammalla. Säilytä villa-tuotteet viikattuina ja suojassa hyönteisiltä.

Mohair | Mohairkuitu on herkästi kuluva, joten tuotteita kannattaa pestä harvoin sekä harjata karkealla nukkakivellä tai mohair-harjalla maltillisesti. Pyri poistamaan tahrat paikallisesti marseille- tai sappisaippualla. Pesua tarvittaessa pese tuote 30 asteen villapesuohjelmalla ja villapesuaineella. Kuivaa tuote tasossa venymisen ehkäisemiseksi.

Villakangastakkien kierrätysvilla | Villa hylkii luonnostaan likaa ja bakteereita, ja pelkkä tuuletus usein riittääkin hoidoksi. Villakangastakkia voit huoltaa myös takkiharjalla, joka puhdistaa kuitua ja palauttaa takin pinnan uudenveroiseksi. Takkiharjalla saat irroitettua myös pienimmät tahrat. Tarvittaessa vie takki pesulaan, ammattilaisten hellään huomaan. Ethän vesipese tuotetta.

Hopea, sterling-hopea ja nikkelivapaa korumetalli | Hopean ja korumetallien tummuminen ajan myötä on luonnollista. Voit ehkäistä tummumista säilyttämällä korut omissa pakkauksissaan tai esimerkiksi Minigrip -pussissa, erillään muista koruista. Hopea -ja metalliosia voit kirkastaa ja hoitaa hopeakoruille erikseen kehitetyillä puhdistusliinoilla tai -nesteillä.

Koivuvaneri, kangaskivet, keramiikka, lasi | Koruissa metalleihin on yhdistetty erilaisia Suomessa valmistettuja materiaaleja, jotka kaipaavat säilyäkseen hellää käsittelyä. Pyri säilyttämään korut omassa pakkauksessaan tai suojaamaan ne muulla tavalla lialta, kosteudelta ja kulumiselta. Vältä korujen joutumista kontaktiin kosmetiikan tai muiden kemikaalien kanssa. Jos materiaaleihin on kerääntynyt ajan myötä likaa ja rasvaa, voi kovia pintoja puhdistaa kostealla liinalla tai pyyhekumilla varovasti pyyhkien. Vaativammat tahrat voi puhdista käsin veden ja miedon saippuan avulla, välttäen kovaa hankausta.