Hoito-ohjeet

Rakastamme kauniita kankaita ja neuloksia, jotka ovat miellyttäviä iholla ja tuovat pukeutumisen iloa. Toivottavasti näiden hoito-ohjeiden avulla saat viettää monta laadukasta vuotta tuotteemme parissa. Mikäli epäröit jonkin tuotteen oikeaa hoitoa, olethan meihin yhteydessä ja neuvomme parhaamme mukaan: store@uhanadesign.com

Valitse villalle, silkille ja muille hienopesua vaativille materiaaleille niille suunniteltu hellävaraisempi pesuaine, joka ei sisällä valkaisuaineita ja entsyymejä. Silkkiä ja villaa sisältäviä vaatteita ei tule liottaa pitkään vedessä. Suositeltua pesulämpötilaa tulee noudattaa. Ennen pesua kannattaa vetoketjut ja napit sulkea, nauhat solmia sekä tarkistaa, ettei taskuihin ole jäänyt mitään ylimääräistä. Kuivata luonnonkuituiset vaatteet aina sisällä, suojassa värejä haalistavalta auringonvalolta.

Seetripuun palat suojaavat villaa ja silkkiä tuhohyönteisiltä, sekä raikastavat säilytystilan ja vaatteesi luonnonmukaisesti.

 

Silkki | Tämä ylellisen pehmeä ja hengittävä materiaali on lämmönsiirtokykynsä ansiosta viileä kesällä ja lämmin talvella. Monestikin pelkkä tuuletus riittää, jos vaatteessa ei ole näkyviä likatahroja tai erittäin voimakasta hajua. Tuotteet kaipaavat kuitenkin säännöllisen pesun, jos ne ovat käytössä paljon. Tarvittaessa suosittelemme pesukoneen käsinpesu-ohjelmaa tai hellävaraista käsinpesua. Kuivaus henkarissa, silitys kosteana mieluiten vaatehöyrystimellä tai raudalla yhdellä pisteellä.

Silkki-viskoosi | Silkki-viskoosisia jacquard-tuotteita suosittelemme huoltamaan kuin silkkituotteita: Käytä pesukoneen käsinpesu-ohjelmaa, kuivaa tuote henkarissa ja höyrytä kosteana.

Devoré | Viskoosi-polyamidi sekoitteet (Devoré) vaativat hellävaraista huoltoa. Pelkkä tuuletus riittää, jos vaatteessa ei ole näkyviä likatahroja tai erittäin voimakasta hajua. Tuotteet kaipaavat kuitenkin säännöllisen pesun, jos ne ovat käytössä paljon. Tarvittaessa suosittelemme pesukoneen käsinpesuohjelmaa tai hellävaraista käsinpesua. Kuivaus henkarissa, silitys kosteana mieluiten vaatehöyrystimellä tai raudalla yhdellä pisteellä.

Lyocell, Tencel™ | Selluloosasta vastuullisesti valmistettu lyocell (Tencel™) on lempeä valinta niin sinulle kuin ympäristölle. Materiaalina lyocell on silkkimäisen pehmeää, kestävää ja helppohoitoista. Lyocell-tuotteet lämmittävät sinua kylmällä ja hengittävät lämpimällä. Tencel tuotteille sopii 40 asteen ja Lyocell tuotteille 30 asteen hienopesu nurinpäin. Lyocell-tuotteita ei tule liottaa. Muotoile kosteana varovasti. Suosi tuuletusta ja kuivausta ulkoilmassa, varjoisassa paikassa, jotta suora auringonpaiste ei haalista värejä. Silitys nurjalta puolelta yhdellä pisteellä.

Lyocell-viskoosi | Italiassa kudottu jacquard kangas on erittäin hieno mutta herkkä materiaali. Ethän pese tuotetta koneessa. Herkän jacquard kankaan vuoksi suosittelemme tuotteen viemistä pesulaan tai hellävaraista pesua käsin. Voi kutistua max. 6%. Silitys yhdellä pisteellä.

Viskoosi, ECOVERO™| Ecovero™ viskoosi on ympäristöystävällisempi vaihtoehto, jonka raaka-aineena on käytetty FSC -sertifioitua puuta. Viskoosi-tuotteita suosittelemme pesemään 30 asteen hienopesuohjelmalla nurinpäin käännettynä (käytä hienopesuainetta). Silitys yhdellä pisteellä. Viskoosia ei saa liottaa ja se on hyvä muotoilla varoen mittoihinsa kosteana (kutistumisvara max. 6%). Pesun jälkeen viskoosi voi tuntua kovalta, mutta silitys tai höyrytys palauttaa kankaalle ominaisen pehmeyden sekä palauttaa tuotteen alkuperäisiin mittoihinsa.

Viskoosi | Viskoosi on selluloosasta tehty muuntokuitu, joka on lyocellin tavoin kestävä ja helppohoitoinen. Viskoosi-tuotteet suosittelemme pesemään pesukoneen käsinpesu-ohjelmalla 30 asteessa (kutistumisvara max.6%). Silitys yhdellä pisteellä. Lyocellin tavoin viskoosia ei saa liottaa ja se on hyvä muotoilla varoen mittoihinsa kosteana. Pesun jälkeen viskoosi voi tuntua kovalta, mutta silitys tai höyrytys palauttaa kankaalle ominaisen pehmeyden sekä palauttaa tuotteen alkuperäisiin mittoihinsa.

Viskoosi-elastaani | Viskoosi-elastaanista valmistetut tuotteet suosittelemme pesemään 30 asteen hienopesuohjelmalla tai pesukoneen käsinpesu-ohjelmalla (kutistumisvara max.6%). Silitys yhdellä pisteellä. Pesun jälkeen viskoosi voi tuntua kovalta, mutta silitys tai höyrytys palauttaa kankaalle ominaisen pehmeyden sekä palauttaa tuotteen alkuperäisiin mittoihinsa.

Polyesteri-viskoosi | Italiassa kudottu jacquard kangas on erittäin hieno mutta pinnaltaan herkkä materiaali. Vältä hankausta etenkin laukkujen solkien kanssa. Polyesteri-viskoosisekoitteesta valmistetun tuotteen voi pestä koneessa 30 asteen hienopesuohjelmalla ja hienopesuaineella. Suosittelemme kääntämään tuotteen nurin päin ja pesemään sen pesupussissa. Silitys nurjalta puolelta.

Puuvilla | 100% puuvilla-tuotteet suosittelemme pesemään 30 asteessa nurinpäin käännettynä. Muotoile tuote kosteana (kutistumisvara max. 8%). Brodeeratuissa tuotteissa suorista brodeerauksia hellävaraisesti heti pesun jälkeen, jotta ne suoristuvat eivätkä vedä kangasta kasaan. Silitys yhdellä pisteellä, printatuissa ja brodeeratuissa tuotteissa silitys nurinpäin käännettynä. 100% puuvilla college-tuotteiden ja Dreamy -puuvillamekon pesu 40 asteen hienopesulla. Silitys yhdellä pisteellä.

Puuvilla-elastaani | College-tuotteet suosittelemme pesemään 30 asteen hienopesuohjelmalla nurinpäin käännettynä (kutistumisvara max. 5%) ja muotoilemaan kosteana. Silitä college-tuote maksimissaan kahdella pisteellä nurjalta puolelta. Valitse kuosillisille tuotteille nestemäinen värilliselle pyykille tarkoitettu pesuaine.

Kupro | Kupro on materiaalina silkkimäisen pehmeä, eikä se juurikaan sähköisty. Kupro-tuotteet suosittelemme pesemään 30 asteen hienopesulla nurinpäin (kutistumisvara 5%). Ensisijaisesti suosittelemme tuuletusta ulkoilmassa, varjoisassa paikassa jotta suora auringonpaiste ei haalista värejä. Silitys nurjalta puolelta yhdellä pisteellä.

Triasetaatti ja triasetaattisekoitteet | Triasetaatti (Soalon™) on muuntokuitu, jonka raaka-aineena käytetään puhdasta selluloosaa. Japanissa valmistetut kankaat ovat 100% triasetaattia tai triasetaatin ja polyesterin sekoitteita. Niissä yhdistyy miellyttävä silkkimäinen tuntu, kestävyys ja helppohoitoisuus. Suosittelemme Sleek- tuotteille 40 asteen hienopesua ja silitystä kahdella pisteellä, muille triasetaateille 30 asteen hienopesua ja silitystä yhdellä pisteellä.

Merinovilla | Villa hylkii luonnostaan likaa ja bakteereita, ja pelkkä tuuletus usein riittääkin hoidoksi. Vesipesun tarpeessa oleva villa vaatii hellävaraisen 30 asteen villapesun ja kuivauksen tasossa. Pehmeälle villalle on ominaista kerätä pientä nukkaa, mutta se on helposti poistettavissa käsin tai villa-tuotteiden parhailla ystävillä, kashmirkammalla ja nukkaleikkurilla. Säilytä villatuotteet mielellään viikattuina ja suojassa hyönteisiltä.

Mohair-sekoite | Mohairkuitu on herkästi kuluva, siksi neuletta kannattaa pestä todella harvoin sekä harjata karkealla nukkakivellä tai mohairharjalla maltillisesti. Pyri poistamaan tahrat paikallisesti marseille- tai sappisaippualla. Pesua tarvittaessa pese tuote villapesuohjelmalla ja kuivaa tasossa.

Villakangastakkien kierrätysvilla | Villa hylkii luonnostaan likaa ja bakteereita, ja pelkkä tuuletus usein riittääkin hoidoksi. Villakangastakkia voit huoltaa myös takkiharjalla, joka puhdistaa kuitua ja palauttaa takin pinnan uudenveroiseksi. Takkiharjalla saat irroitettua myös pienimmät tahrat. Tarvittaessa vie takki pesulaan, ammattilaisten hellään huomaan. Ethän vesipese tuotetta.

Hopea, sterling-hopea ja nikkelivapaa korumetalli | Hopean ja korumetallien tummuminen ajan myötä on luonnollista. Voit ehkäistä tummumista säilyttämällä korut omissa pakkauksissaan tai esimerkiksi Minigrip -pussissa, erillään muista koruista. Hopea -ja metalliosia voit kirkastaa ja hoitaa hopeakoruille erikseen kehitetyillä puhdistusliinoilla tai -nesteillä.

Koivuvaneri, kangaskivet, keramiikka, lasi | Koruissa metalleihin on yhdistetty erilaisia Suomessa valmistettuja materiaaleja, jotka kaipaavat säilyäkseen hellää käsittelyä. Pyri säilyttämään korut omassa pakkauksessaan tai suojaamaan ne muulla tavalla lialta, kosteudelta ja kulumiselta. Vältä korujen joutumista kontaktiin kosmetiikan tai muiden kemikaalien kanssa. Jos materiaaleihin on kerääntynyt ajan myötä likaa ja rasvaa, voi kovia pintoja puhdistaa kostealla liinalla tai pyyhekumilla varovasti pyyhkien. Vaativammat tahrat voi puhdista käsin veden ja miedon saippuan avulla, välttäen kovaa hankausta.